Begeleiding

Wij staan u bij van zoektocht tot afhandeling van alle formaliteiten

Aankoopbegeleding


Bij de aankoop van vastgoed in Spanje wilt u bijgestaan worden door een professionele makelaar. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Een specialist met ruime ervaring in de omgeving welke u adviseert bij de aankoop van uw tweede verblijf in Costa Blanca of Costa Calida.

Maak kennis met onze 4 sterren aankoopbegeleiding.

U heeft een aanspreekpunt in België en in Spanje. Uw belangen worden door ons overal behartigt.

Een kosteloze zoekopdracht naar uw Spaanse droomwoning in Costa Blanca of Costa Calida.

2 Gratis NIE-nummers krijgt u van ons cadeau bij aankoop + u krijgt van ons fiscale begeleiding op maat.

U kan een beroep doen op onze advocaat en notaris voor een perfecte afhandeling van praktische zaken.

U heeft uw droomwoning gevonden, wat nu?

Indien u uw droomwoning gevonden heeft en u heeft besloten over te gaan tot aanschaf dan wordt er een reserveringscontract opgesteld. Hierbij dient u ( afhankelijk van de aannemer) een aanbetaling te doen van 3000€ tot 6000€.

Verder betaald u in schijven volgens de evolutie van de bouw met een resterend bedrag bij oplevering van de woning. Voor bestaande oudere woningen (resales) bedraagt de reservering 3000€, voorschot 10% en saldo bij ondertekening akte notaris.

Overdracht voorbereiden

Met de eerste aanbetaling geeft u aan voornemens te zijn de woning te kopen. De verkoper is nu verplicht de woning van de markt te halen of het object voor u te reserveren. De verkoper mag geen nieuwe onderhandelingen met eventuele andere geïnteresseerden starten. Wij krijgen nu de tijd administratieve en financiële zaken voor u te gaan verzorgen.

Notaris

De notaris in Spanje heeft niet hetzelfde takenpakket als de Belgische notaris. De notaris in Spanje geeft geen advies en controleert de woning niet.  Juridische begeleiding is nodig om een vlotte eigendomsoverdracht te garanderen en het dossier bij de notaris voor te bereiden. Daarnaast is het belangrijk dat een advocaat of jurist uw belangen behartigt en uw contracten opstelt of nakijkt. Tevens kan u aan uw Spaans advocaat een volmacht geven om alle formaliteiten te regelen, waaronder het verkrijgen van een NIE-nummer (= Spaans belastingsnummer) of de vertegenwoordiging voor de notaris.

Onze advocaat staat tot uw dienst

U mag uiteraard uw eigen advocaat aannemer, maar u kan ook beroep doen op onze huisadvocaat die volledig tot uw dienst staat en uw belangen zal behartigen.

Fiscaliteit

Buitenlanders met onroerend goed in Spanje, zijn in Spanje belastingplichtig.  Welke belastingen, hoeveel en hoe en waar deze betaald dienen te worden, is veelal nog onbekend bij onze Belgische klanten. Onze advocaat ter plaatse helpt u graag bij uw fiscale administratie: inkomstenbelasting, vermogenbelasting, overdrachtbelasting, etc.